Zuiver je lucht met een luchtreiniger

27 januari 2022

Heb je vaak last van hooikoorts of wil je dat er minder (fijn)stof in je huis komt? Dan is een luchtreiniger de ideale oplossing voor jou! Hier ontdek je wat een luchtreiniger is, of zo’n toestel gezond is en wat de beste luchtreinigers zijn.

Vind de vakman in je buurt

Anker

[]

Wat is een luchtreiniger?

Een luchtreiniger is een handig toestel dat bacteriën, pollen, (fijn)stof en vieze geurtjes uit de lucht filtert. Die vuile lucht gaat namelijk door de filters van de luchtreiniger en wordt dan weer als propere lucht in de ruimte geblazen. Op die manier kun je altijd genieten van gezonde lucht en zijn al je negatieve kwaaltjes verleden tijd!

Daarnaast kan het ook zijn dat je luchtreiniger gebruikmaakt van ionisatie. Hierbij wordt de statische lading van de vuile deeltjes in de lucht veranderd. Die deeltjes worden dan zwaarder en zo komen ze niet meer in de lucht, waardoor je lucht zeer proper wordt.

Zowel de luchtreinigers met filters als die met ionisatie zijn geschikt voor alle ruimtes. Zo kun je jouw luchtreiniger installeren in je woonkamer, slaapkamer, kantoor … overal!

filter luchtreiniger
Anker

[]

Anker

[]

Man die niest door pollen of stof

Is een luchtreiniger gezond?

Ja! Luchtreinigers zijn namelijk zo gemaakt dat ze vuile lucht uit de omgeving snel kunnen omzetten in propere lucht. Hierdoor hebben stof of pollen bijna geen kans meer om zich in huis of op kantoor op te stapelen en zo word je ook minder snel ziek.

Nieuwe huizen of kantoren zijn tegenwoordig ook zeer goed geïsoleerd. Hierdoor kan de vuile lucht niet naar buiten en blijft die vervuiling binnen hangen. Een luchtreiniger zorgt er daarom voor dat die vuile lucht wordt gefilterd en dat de luchtkwaliteit in je huis of kantoor zo altijd goed blijft.

Daarnaast zorgt een luchtreiniger er ook voor dat we ons beter in ons vel voelen. Doordat de lucht dankzij de luchtreiniger zeer zuiver is, worden we minder snel moe en kunnen we veel beter werken.

Anker

[]

Wat zijn de beste luchtreinigers?

In ons gamma hebben we luchtreinigers van topmerken zoals AEG, Philips en Samsung. Al deze luchtreinigers hebben een elegant design en zijn ideaal om de luchtkwaliteit in je huis of kantoor te verbeteren.

Lees hieronder meer over onze topmerken:

Anker

[]

AEG luchtreinigers

Wil je een luchtreiniger die zeer mooi past in je interieur en die je makkelijk kan bedienen met je smartphone? Dan zijn de luchtreinigers van AEG de ideale toestellen voor jou! Deze luchtreinigers zijn namelijk geschikt voor grote en kleine ruimtes en kunnen in automatische modus de luchtkwaliteit voortdurend meten en verbeteren.

Ontdek de AEG luchtreinigers

AEG luchtreiniger
Anker

[]

Philips luchtreiniger

Philips luchtreinigers

Ook de luchtreinigers van Philips mag je niet onderschatten. Zo hebben sommige luchtreinigers een koolstoffilter die vieze luchtjes en gassen makkelijk filtert en ben je dankzij de handig app altijd op de hoogte van de luchtkwaliteit in je huis of kantoor.

Ontdek de Philips luchtreinigers

Anker

[]

Samsung luchtreinigers

Wil je een stille luchtreiniger, die duidelijk weergeeft wat de luchtkwaliteit is in je omgeving? Dan zijn de luchtreinigers van Samsung een goede keuze voor jou! Dankzij de kleurenindicatoren op het toestel weet je altijd wat de luchtkwaliteit is in je omgeving. Daarnaast past de Auto Clean modus automatisch de snelheid en het vermogen van je luchtreiniger aan.

Ontdek de Samsung luchtreinigers

Samsung luchtreiniger
Anker

[]

Twijfel je nog welk merk het beste past bij jou? Of heb je nog vragen over luchtreinigers? Geen probleem, want de vakman in je buurt helpt je met veel plezier!

Vind de vakman in je buurt

Anker

[]